Diskusní téma: O šťávě

Datum: 31.07.2012

Vložil: Vanda Řezníčková

Titulek: Re: Sliz ve šťávě

Dobrý den, nejedná se o zkaženou šťávu. Pektiny obsažené v jablku mohou časem tvořit tyto gelovité hmoty (jablečný pektin se používá například pro zgelovatění marmelád). Gelovité sraženiny se vytvoří tehdy, když šťáva delší dobu (řádově měsíce) leží v teple a současně obsahuje větší procento ovocné dužiny a tím i vyšší procento pektinu. Pokud ve šťávě najdete další gelovité části (stačí vyndat bag z krabice a prohlédnout obsah) a nejste tak s výrobkem pro jeho konsistenci 100% spokojena, můžete šťávu u prodejce vyměnit nebo vrátit. Na konci ovocné sezony se při kombinaci výše uvedených faktorů s tímto můžete setkat. Překvapením předejít asi 100% nelze. Od srpna 2012 začínáme lisovat již jablka ze sklizně 2012, tudíž podobné nálezy se mohou objevovat opět až v červnu-červenci 2013. Za nemilé překvapení se vám omlouváme. Jedná se o přírodní produkt, který je až do konzumace živý. Zgelovatění pektinů je toho důkazem.


Zpět na diskuzi