O šťávě

Co je to Lhenická ovocná šťáva?

100% vylisovaná a pasterizovaná šťáva (mošt) z ovoce / zeleniny,

s uchovaným obsahem vitamínů a minerálů.

 

U našich produktů máte záruku, že kupujete šťávu, která má tyto charakteristiky:

odrážka

100 % podíl ovocné složky

odrážka

neslazená

odrážka

nefiltrovaná

odrážka

neředěná

odrážka

neobsahuje žádné konzervační látky

Lhenická ovocná šťáva je čistá přírodní šťáva z ovoce vypěstovaného převážně v Chelčicko-Lhenické ovocnářské oblasti Jižních Čech, která je pěstováním ovoce proslulá.

Mošt je vylisován z pečlivě vybíraného čerstvého ovoce nebo zeleniny. Podíl ovocné složky tvoří 100 %. 1 litr ovocné šťávy obsahuje cca 1,4 kg ovoce. Šťáva je neslazená, nefiltrovaná, neředěná, nekoncentrovaná, bez konzervačních látek. Podíl jablečné složky u mixovaných šťáv je 60-70%. Příznačný je sediment na dně, který je znakem přírodního charakteru nápoje.

Tento druh moštu s jemně drcenou dření, odborně nazývaný „tekuté ovoce“, je bohatý vitamínem C. Šťáva je ošetřena pouze v pasterací. Tento citlivý způsobu zpracování zajistí mikrobiologickou nezávadnost a současně zachovává většinu vitamínů a dalších hodnotných látek, chuť i výrazné aroma, jaké má čerstvě vylisovaný mošt.

Přejeme vám příjemný zážitek z pití tohoto lahodného nápoje.

 

—————

Jaké jsou ve šťávě přídatné složky?

Šťáva je zcela bez přísad, je neslazená, nefiltrovaná, neředěná, nekoncentrovaná, bez konzervačních látek. Neobsahuje žádné látky upravující chuť nebo vzhled či aroma. Vše, co ve šťávě pijete je pouze přírodní lisované ovoce a/nebo zelenina. Podíl jablečné složky u mixovaných šťáv je 60-70%, zbytek tvoří další druh ovoce nebo zeleniny uvedené na obalu.

—————

Jak je šťáva balena?

Šťávu můžete koupit  v těchto baleních:     BAG-IN-BOX: ve dvojím objemu: 2,5 litrů a 5 litrů. Na objednávku v objemu 10 litrů.

                                                                    SKLO: lahvičky o objemu 0,25 l, jednotlivě nebo v kartonu, kde je 8 ks.

Šťáva je balena v praktickém obalu  „BAG-in-BOX“ (aseptická potravinářská folie s výpustným ventilem v papírové krabici). Ventil se uchytí v krabici, odjistí a používá jako stáčící kouhoutek. Krabice se doporučuje po otevření balení umístit v chladnější místě (nejčasteji v lednici).

Díky tomuto balení se při postupném odpuštění šťávy ventilem k moštu nedostává vzduch a obsah tak nepodléhá rychlé zkáze. Trvanlivost 1 rok od výroby při skladování do 10°C. Po otevření uchovávejte krabici ve  výčepní poloze a spotřebujte do 4 týdnů. Obal je plně recyklovatelný.

 

—————

Jaká je trvanlivost šťávy?

     

Trvanlivost: cca 1 rok od vylisování (datum je uvedeno na obalu) při uchovávání v chladu do 15 oC.

Pokud uchováváte neotevřené balení šťávy při pokojové teplotě, doporučuje spotřebovat ji do 9ti měsíců. Po otevření uchovávejte šťávu v chladu, nejlépe v chladničce, kde vydrží minimálně čtyři týdny. Po otevření doporučujeme uchovávat krabici ve vodorovné (výčepní) poloze.

Záruka trvanlivosti spočívá pouze v šetrném tepelném ošetření do 80 oC (pasterace). Při tomto procesu dojde ke zničení nežádoucích mikroorganismů, ale zároveň nedochází k ničení vitamínů. Díky tomuto citlivému způsobu zpracování a konzervace si tak šťáva zachovává svoji přirozenou hodnotu, chuť i výrazné aroma, tedy má stále vlastnosti čerstvě vylisované ovocné šťávy.

 

—————

Jaké jsou druhy šťávy?

Sortiment šťáv pro vás neustále rozšiřujeme. V sezónně 2012 / 2013 lisujeme tyto druhy:

                        Jablko    100%

                        Jablko + rakytník (90 : 10)                       

                        Jablko + višeň (cca 70:30)

                        Jablko + červený rybíz

                        Jablko + černý rybíz 

                        Jablko + hruška

                        Jablko + švestka

                        Jablko + jahoda

                        Jablko + mrkev

                        Jablko + červená řepa

                        

V roce 2012 nelisujeme  z důvodu nedostatku surovin:

                        Jablko + bílý rybíz

                        Rajské jablko   100% 

                      

Další informace najdete zde.

 

 

—————

Jaký je přínos pití šťávy pro naše zdraví?

Jablečná šťáva a její kombinace s jinými druhy ovoce nebo zeleniny obsahuje hojně vitamíny A, B, C, železo, ovocné kyseliny, fenolické látky, pektin a vlákninu.

Má pozitivní účinky na nervový systém, slinivku, revmatismus, hladinu cholesterolu, redukci hmotnosti. Obsažené látky působí preventivně proti množení nádorových buněk, onemocnění srdce a cév, při stressu, astmatu, zánětu průdušek či rozedmě plic. Zbavují tělo jedovatých a odpadních látek, patogenních mikroorganismů, regulují činnost střev.

Ve šťávě obsažený antioxidant quercetin, má schopnost potírat neurodegenerativní nemoci u lidí. jako jsou Parkinsonova či Alzheimerova choroba.Quercetin má podle posledních průzkumů mnohem vyšší antioxidační aktivitu než jiné flavonoidy a vitamin C. Podle posledních poznatků více antioxidantů obsahuje právě jablečný mošt než čerstvá jablka. 

Jablka, hrušky a další ovoce obsahují flavonoidy, žluté pigmenty, které mají ochranný účinek před onemocněním dýchacích cest a plic, snížijí riziko onemocnění srdce a rakoviny. Mezi flavonoidy existují rozdíly. Jako nejúčinnější se ukázala látka nazývaná katechin. Lidí, kteří užívali více než 20mg této látky denně, měli lepší plicní funkce a onemocněli méně často na astma, zánět průdušek či rozedmu plic. Dva dl jablečné šťávy obsahují přibližně 15 mg katechinu.

 

Po zkušenostech spotřebitelů můžeme prohlásit, že pokud se vám po krabicových džusech vyráběných z koncentrátů dělají kožní vyrážky, po naší šťávě je mít nebudete.

—————

Je šťáva vhodná jen k pití?

Šťáva je vhodná k výrobě ovocných želé, pudinků, zmrzliny, horkých nápojů, apod. Šťávu lze výborně využít i jako základ ovocných šťáv a zkombinovat s jinými druhy, dle vlastní chuti a fantazie.

—————


Diskusní téma: O šťávě

Datum: 09.12.2010

Vložil: Vanda

Titulek: Re: Ovocná šťáva

Štávy rozvážíme, případně začínáme službu zasílání poštou. Můžete si ji zkusit objednat v našem on-line objednávkovém systému zde. Rychlost distribuce závisí na místě, kam ji chcete dopravit. V.Řezníčková

—————

Datum: 18.08.2010

Vložil: gdfg

Titulek: fgdfg

sfs

—————

Datum: 04.07.2010

Vložil: alena

Titulek: O štávě

super, bez práce a hlavně velice chutné červená řepa a jablkem je super

—————